Telefoonnummer politie

 • www.politie.nl
 • 0900 8844 (lokaal tarief) (Geen spoed, wel politie nodig)
 • 112 (gratis) (Spoed)
 • 0800 6070 (gratis) (Opsporingstiplijn)
 • 079 345 8999 (lokaal tarief) (Nationale Criminele Inlichtingen Eenheid)
 • 0800 7000 (gratis) (Meld Misdaad Anoniem)

Telefoonnummer politie

Indien u contact wilt opnemen met de politie, kunt u het LTP (landelijk telefoonnummer politie) hierboven vinden. Het uitgangspunt van dit telefoonnummer is: ‘Geen spoed, wel politie’. Voor spoedeisende zaken, belt u 112. Zowel het alarmnummer als het LTP (landelijk telefoonnummer politie) zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Voor verdere instructies zie het ‘Keuzemenu telefoonnummer politie’.

Telefoonnummer politie, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Keuzemenu Telefoonnummer politie

Hier vindt u een overzicht van het telefonisch keuzemenu van de Politie.

 • Belt u met een vaste telefoon? Dan komt u direct bij de centrale in uw regio uit.
 • Belt u via een mobiel toestel of op een andere manier? Dan kan u via een keuzemanier worden doorverbonden. Of een medewerker bij de regionale telefooncentrale verbindt u door met de politie in uw woonplaats.

 

Politie telefoonnummer bellen

Het politie telefoonnummer kan worden gebeld op het moment dat er zich een verdachte situatie voordoet. De politie zorgt voor openbare orde en draagt bij aan de veiligheid op straat door het beschikbaar stellen van een politie telefoonnummer. Het is van groot belang dat er politie is omdat deze er voor zorgen dat de regels worden nageleefd en dat mensen die de regels aan hun laars lappen, ook worden bestraft en op sancties kunnen rekenen. Het politie telefoonnummer kan op ieder moment worden gebeld. We kennen allemaal wel het alarmnummer 112. Dat was vroeger 0611. Tevens bestaat er de mogelijkheid om het politie telefoonnummer te bellen per stadsdeel of district. De politie is altijd bereikbaar. Bel de politie voor:

 • Aangifte diefstal
 • Tips verdachte
 • Fraude
 • Laster
 • Anders

Politie klantenservice en politie telefoonnummer: bereikbaarheid

De politie klantenservice dient als vraagbaak voor mensen die in een situatie terecht zijn gekomen waarin zij het noodzakelijk achten om naar de politie toe te stappen. Dat kunnen zeer uiteenlopende situaties betreffen. De politie klantenservice is zeer goed bereikbaar via het politie telefoonnummer. Voor tal van vragen kunnen mensen terecht bij de politie klantenservice en dat is van zeer groot belang voor mensen die met een prangende vraag zitten die zij beantwoord willen zien. Online kan er tevens contact worden opgenomen met de politie klantenservice.

24 uur per dag antwoord op vragen via het politie telefoonnummer

Het politie telefoonnummer wordt gebeld door mensen die graag in contact willen komen met iemand van de politie klantenservice. De politie klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar en zeven dagen in de week. Het aangeven van gestolen goederen of het aangeven van informatie aangaande een verdachte zaak, kan via de politie klantenservice. Maar deze zal hier voor het daadwerkelijk doen van de aangifte vaak wel doorverwijzen naar een loket waar het verhaal in meer detail uit de doeken kan worden gedaan. De medewerker bij de helpdek zal op basis van de vraag die er wordt gesteld beoordelen of een afspraak noodzakelijk is.

Hulp nodig?


Bel: 1884 (90cpm)


Beoordeel klantenservice

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)
Telefoonnummer politie

Telefoonnummer politie

Postbus 17107
2502 CC DEN HAAG

© De Klantenservice 2014