Belastingdienst contact

  • www.belastingdienst.nl
  • 0800 0543 (gratis) (Belastingtelefoon)

Belastingdienst klantenservice

Als u contact wilt opnemen met de Belastingdienst dan kunt u het telefoonnummer van de Belastingdienst hierboven vinden. Als u uw Burgerservice-nummer bij de hand heeft, dan kan de Belastingdienst u sneller helpen. Voor verdere instructies zie het ‘Keuzemenu Belastingdienst contact‘.

Belastingdienst contact, 2.8 out of 5 based on 30 ratings

Keuzemenu Belastingdienst contact

Druk op toets 1: vragen over kinderopvangtoeslag, kindgebondenbudget, zorgtoeslag en huurtoeslag

Op 'mijn-toeslagen' via www.toeslagen.nl kunt u terecht voor het aanvragen of wijzigen van uw toeslag en voor het controleren van uw gegevens.

Toets 1: wijziging doorgeven of een toeslag aanvragen (1+1)
Toets 2: vraag over een terugbetaling of betaling (1+2)
Toets 3: vraag over kindgebonden-budget of toeslagen (1+3)

Druk op toets 2: Voor een ondernemersvraag

Toets 1: vraag over BTW of Omzetbelasting (2+1)
Toets 2: vraag over Vennootschapsbelasting of Inkomstenbelasting (2+2)
Toets 3: vraag over Loonheffingen (2+3)
Toets 4: een andere vraag (2+4)

Druk op toets 3: hulp bij invullen belastingaangifte, uitstel voor het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting

Toets 1: uitstel wilt voor het indienen van aangifte inkomstenbelasting over (3+1)
Toets 2: een afpsraak maken voor hulp bij het invullen van uw aangifte op het belastingkantoor (3+2)
Toets 3: een andere vraag (3+3)

Druk op toets 4: Voor andere vraag

Toets 1: Inkomensverklaring IB-60 wilt aanvragen, een aangiftebiljet op papier ontvangen | een bestelling doen (4+1)
Toets 2: rekeningnummer wijziging doorgeven | vraag over een betaling of over een dwangbevel (4+2)
Toets 3: een andere vraag (4+3)

De Belastingdienst

De Belastingdienst is een overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor het heffen en innen van belasting. Hiermee voorzien zij de overheid van inkomsten voor onder andere het onderwijs, de gezondheidszorg, infrastructuur en veiligheid. De Belastingdienst int premies en belastingen van bedrijven en personen. Daarnaast ziet de Belastingdienst erop toe dat iedere belastingplichtige zich ook aan de regels houdt. Naast het innen van geld, zorgt de Belastingdienst ook voor de uitbetaling van de toeslagen, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag. Mensen die onder een bepaalde inkomensgrens leven, hebben hier recht op. Daarnaast draagt de Belastingdienst verantwoordelijkheid over de goederenbewegingen vanuit en naar Nederland. Bij de invoer worden ook hier belastingen geheven. Heeft u vragen over een van deze onderwerpen? U kunt met de Belastingdienst contact opnemen via onder het BelastingTelefoon.

Het Belastingdienst telefoonnummer

Wilt u met de Belastingdienst contact opnemen, omdat u vragen heeft over bijvoorbeeld belastingen of toeslagen. Dit kan via het Belasting telefoonnummer 0800-0543. Dit nummer kunt u bereiken van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u met de Belastingdienst contact opneemt en uw vraag niet kan beantwoorden, zal u op een later tijdstip terug gebeld worden.

Belastingdienst contact: de andere mogelijkheden

U kunt met de Belastingdienst contact opnemen via het Belastingdienst telefoonnummer, maar ook zijn er andere mogelijkheden om met de Belastingdienst contact op te nemen. U kunt op de website het Belastingdienst telefoonnummer vinden, maar ook de andere manieren, zoals de mogelijkheid om uw vraag te stellen via Twitter. U kunt ook met de Belastingdienst contact opnemen via brief of e-mail. Uw vragen worden in alle gevallen zo snel mogelijk beantwoord. Daarnaast kunt u een Belastingdienst kantoor bezoeken. Niet via alle kanalen kunnen alle vragen beantwoord worden. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

De BelastingTelefoon

De BelastingTelefoon is een speciaal telefoonnummer, dat je kunt bellen om de belastingdienst in Nederland mee te bereiken. Onze medewerkers van de BelastingTelefoon zijn speciaal opgeleid om antwoord te kunnen geven op vragen met betrekking tot bijvoorbeeld inkomsten-, loon- en omzetbelasting en toeslagen. Het doel van de BelastingTelefoon is het beantwoorden van vragen van burgers en bedrijven en daarom mogen onze medewerkers geen persoonlijke fiscale adviezen geven. De BelastingTelefoon is hetzelfde als het Belastingdienst telefoonnummer klantenservice, terwijl er vaak wordt gedacht dat er verschillende telefoonnummers zijn om de belastingdienst te bereiken.

Het Belastingdienst telefoonnummer klantenservice

Het Belastingdienst telefoonnummer klantenservice en de BelastingTelefoon zijn dus twee benamingen voor hetzelfde telefoonnummer. Het Belastingdienst telefoonnummer klantenservice is 0800 0543 en het is een gratis nummer. Omdat veel bedrijven een klantenservice hebben, wordt de Belastingdienst ook wel het Belastingdienst telefoonnummer klantenservice genoemd. In principe is het Belastingdienst telefoonnummer klantenservice hetzelfde als het telefoonnummer van de klantenservice van andere instellingen en bedrijven, maar omdat ons telefoonnummer veel wordt gebruikt en een zekere reputatie heeft, heeft het zijn eigen naam gekregen. De BelastingTelefoon heeft een algemeen telefoonnummer, zoals hierboven vermeld, maar er zijn ook verschillende telefoonnummers voor vragen over specifieke onderwerpen.

Contact met de Belastingdienst

Naast het standaardtelefoonnummer van de BelastingTelefoon hebben we ook een BelastingTelefoon voor het buitenland, de auto en de douane. Naar deze telefoonnummers kan worden gebeld wanneer er specifieke vragen zijn over een van deze onderwerpen. Naast telefonisch kun je ons ook op andere manieren te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld online hulp krijgen via Twitter en Facebook of een e-mail of brief sturen. Daarnaast is het mogelijk om langs te komen bij een van onze Belastingkantoren. Hiervoor moet je echter wel een afspraak maken. Voor vragen over toeslagen kun je echter ook terecht bij een toeslagenservicepunt in de buurt. De locaties van de Belastingkantoren en toeslagenservicepunten zijn te vinden op de website, www.belastingdienst.nl.

Hulp nodig?


Bel: 1884 (90cpm)


Beoordeel klantenservice

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.8/5 (30 votes cast)
Belastingdienst contact

Belastingdienst contact

Prinses Beatrixlaan 512
2595 BL Den Haag

© De Klantenservice 2014